Foto: Royal Copenhagen Outlet – Martin Heibergn

Smallegade

– Kongelige porcelainsfabrik

Smallegade emmer af god kvalitet, som skal opleves. Gaden er kort, tilgengæld er den spækket med gode butikker, restauranter og oplevelser.

Smallegade

Smallegade ligger lige op ad Frederiksberg have og Møsting Hus som skal besøges. Gaden har også nogle af de fineste restauranter, originale barer og butikker med høj kvalitet.

Line Rønnests Ceramics Foto: Line Rønnests Ceramics

Rigt butiksliv på Smallegade

Oplev den gode kvalitet på Smallegade og besøg fx Viola Sky med eksklusivt lingeri i bedste 50’er stil med et twist. I Raffinee finder du kollektioner samt en kurateret samling af inspirerende genstande fra hele verden, der forener tidsløse designs med eksotiske vibes.. Hos Line Rønnests Ceramics finder du den fineste moderne keramik. Smalle Vine har speciale i netop smalle og spændende vine, Galleri Puls Art med udstillinger af malerier, der tager kunst til nye højder og L.M. Tapetsererne som bygger gamle flotte og nedslidte møbler op igen, og ombetrækker dem, så de fremstår som unge og originale. Er du selv til kreativ udfoldelse, så er der rig mulighed hos Restart, hvor du kan lave din egen keramik, eller male på enten stentøj eller lærred under kyndig vejledning og sammen med flere andre. Fx et familiebesøg eller en vennegruppe.

Cafe Svejk Foto: Cafe Svejk

Hvis du er sulten i nærheden af Smallegade

En klassisk og velbesøgt brasserie-cafe finder du på Cafe Sokkelund. Der er servering både inde og ude under varmelampen, dugene er hvide, der er moules mariniéres, østers, tatar og steaks dagen lang. Er du til lidt mere hipster-stil så besøg Cafe Svejk med de mange forskellige øl. Her skal det være meget koldt eller vådt, før der ikke sidder glade mennesker udenfor og drikke øl, både sommer og vinter. Lige ved siden af Svejk er der en passage ind til Frederiksberg have, og her passerer man udstillingsstedet Møstings Hus. Der er gratis adgang, så kig ind på vejen til eller fra haven. Udstillingerne skifter ofte og spænder vidt – absolut værd at undersøge.

Frederiksberg Have Foto: Marc Skafte-Vaabengaard

Kultur og kreative tilbud på Smallegade

Ved Andebakkestien, bag et lille gadekær med springvand, ligger Møstings Hus, som er bygget ca. 1800 og oprindeligt lå på hjørnet af Smallegade og Falkoner alle. Huset blev bygget som landvilla til finansminister Johan Sigismund Møsting. Det blev revet ned i 1957 for at give plads til en udvidelse af Smallegade og genopført her, lige ved den nordlige indgang til Frederiksberg have i begyndelsen af 1970’erne. Huset er en del af Frederiksberg Museerne, og rummer skiftende kunstudstillinger og koncerter.

På hjørnet af Smallegade og Allegade ligger Frederiksberg Rådhus.På Rådhuspladsen er der ofte aktiviteter både sommer og vinter i form af markedsboder, optrin og udendørsservering. Om sommeren er der en af Danmarks største og mest besøgte loppemarked hver lørdag.

Oplevelser på Frederiksberg kan også indeholde ro og fordybelse. Hos Restart på Smallegade kan du vække eller – måske genstarte – dig selv via kreative sysler. Ved at arbejde med keramik, decoupage, maling på lærred eller på stentøj kan du opleve, hvordan du kan få ny energi på nogle få timers skabende arbejde, enten i den hyggelige hjørnebutik eller med en take-away ART box til hjemmebrug.

Den Kongelige Porcelænsfabrik /Royal Copenhagen Foto: Royal Copenhagen

Den Kongelige Porcelænsfabrik /Royal Copenhagen

Royal Copenhagen er med de håndmalede porcelænsstel som Flora Danica, Mågestellet og den riflede musselmalede blevet kendt over det meste af verden. På hjørnet af Smallegade og Nordre Fasanvej lå fabrikken fra 1882 til 2004 og betød rigtig meget for området. Nu producerer Royal Copenhagen mest i østen, men på adressen Nordre Fasanvej 9 findes der et Royal Copenhagen Outlet. Porcelænsgrunden hvor fabrikken lå på er i dag er omdannet til private boliger og en filial af Copenhagen Business School .
På samme adresse finder du også outlet for Georg Jensen design; ure, smykker, bestik, cocktail-og barudstyr, sølvhåndværk mm i den kendte stil: klassisk håndværk, funktionel og kunstnerisk æstetik.

De andre hovedgader på Frederiksberg

På Frederiksberg ligger der 8 hovedgader som har hver sit særpræg. Gå på opdagelse.

Allégade | Pile Allé

- Boheme gaden

Gammel Kongevej

- Hovedgaden

Falkoner Alle

- Baker Street

FRB.C

- Shopping

Frederiksberg Alle

- Kongens Vej

Godthåbsvej

- Lille Korsbæk

H.C. Ørsteds Vej

-Landsbygaden

Peter Bangs Vej

- Lokalt håndværk

Smallegade

- Kgl. porcelænsfabrik

Værnedamsvej

-Det lille Paris

Frederiksberg hovedgader

Find en liste over udvalgte spisesteder og butikker på Gammel Kongevej

Gå på opdagelse her på siden, og ude i virkeligheden. Vi har de fleste med her. Fortæl os, hvis der er gode steder, som vi har ”misset”.