Foto: Visit Frederiksberg og Jannik Schäffer

Godthåbsvej

– Lille Korsbæk

Godthåbsvej på Frederiksberg er en pulserende og alsidig gade, der tilbyder en bred vifte af shoppingmuligheder, madoplevelser og kulturelle aktiviteter, og den har en unik charme med sin historiske arkitektur.

Godthåbsvej, en livlig og mangfoldig gade

Handelsstrøget Godthåbsvej er kendt for, at det grønne, det lokale og det bæredygtige sættes meget højt, og det er et populært sted for lokale og besøgende at finde unikke varer.

Den Lille Franske Foto: Den Lille Franske

Specielle shoppingoplevelser på Godthåbsvej

Hos Boghandlerne på Godthåbsvej kan du få en yderst kvalificeret dialog og anbefalinger af gode bøger. Boghandleren er en af de meget få butikker, som ikke tilhører en kæde, men er noget i sig selv. Ofte er der arrangementer med forfatteren bag en ny udgivelse, litterær salon, signering er bøger og meget mere. Her kan du møde ægte stamkunder, som har handlet i den lokale boghandel gennem et helt liv.
Lidt længere ned ad gaden ligger Den lille Franske, spisebar, delikatesse og vinhandel. Her er omdrejningspunktet ærlig vin af egen import samt mad på de bedste råvarer. Cider, franske sæber og søde sager kan også købes her. Firmaet har eksisteret siden 2011 og har altid udelukkende importeret øko, bio og naturvin. Hver onsdag er der vinsmagning kl. 17.
Knitting for Olive tilbyder en bred vifte af strikkeopskrifter og garn i forskellige farver og tykkelser. Deres målgruppe er primært folk, der elsker at strikke og ønsker at skabe smukt og holdbart tøj til børn.
Vintage fund kan du finde flere steder; First class Secondhand, Den Tredje Hånd, og Antik Palæet. 

Auren’s Deli Foto: Daniel Rasmussen

Spis og drik godt på Godthåbsvej

Navnet Godthåbsvej har en historisk baggrund, der går tilbage til gården “Store Godthåb” fra 1768. I dag finder du “Stalden,” et charmerende selskabslokale, lige overfor den nye og utroligt hyggelige Vagns Vin og kaffebar ved Duevej. Her kan du starte din dag med en kop morgenkaffe og nyde lækkert brød fra kl. 7.30. Og hvis det er torsdag til lørdag, kan du endda blive og opleve vinbaren, der er åben indtil kl. 23.  Bare et stenkast derfra finder du Auren’s Deli & Bar, et eksempel på stedets fokus på lokale og bæredygtige valg i hverdagen. Dette hyggelige nabolagshangout tilbyder et udvalg af lokale, økologiske højkvalitetsfødevarer, både friske og på glas eller i flasker. Du kan nyde en lækker menu på stedet eller tage de udsøgte råvarer med hjem til senere. Og hvis du har lyst til en kop kaffe i det fri, er Den Blå Hund og Como gode valg. Begge caféer tilbyder udendørsservering og en altid livlig atmosfære. Og gå ikke glip af Mad og Kaffe, lækker brunch, frokost og aftensmad i hyggelige omgivelser. Første søndag i måneden er der grøntorv på Axelmøllers have, lige ved metroen. Her kommer 15-20 små lokale fødevareiværksættere og bønder til at sælge lækre fødevarer direkte til byens borgere.  Til at slutte dagen af kan du på SKÄNK Frederiksberg smage på vin fra hele verden eller tage en lækker øl fra danske microbryggerier. 

Metronomen Foto: Metronomen

Det kan du se på – og tæt på – Godthåbsvej

Metrostationen Aksel Møllers have et er godt udgangspunkt for både shopping og oplevelser på Frederiksberg. På pladsen er der om sommeren udendørs servering fra cafeerne overfor; Den Blå Hund og Como og ved særlige lejligheder, er her levende musik. I Metronomen kan du ofte finde musikarrangementer og bag ved, inde i selve haven finder du legepladser for både store og små. Klatrestativer, sandkasse, trampoliner – og udendørs skak. Inspireret af Washington Square Park i New York kan du her spille udendørs skak med store eller små brikker. Du kan enten medbringe dine egne brikker, eller leje dem i Kiosk 36 tæt på.
Tag også børnene med til Langelandsplads med soppebassin.
Arkitektonisk er der meget at se på både nord og syd for Godthåbsvej. Prøv en tur rundt i Svømmehalskvarteret, Det græske kvarter med gaderne Kronprinsesse Sofie-, Kong Georg- og Dronning Olgas vej, Pip kvarteret; Due, Drossel, Solsort, Vagtel vej, og området omkring C. F. Richsvej/ 5. juni plads.

De andre hovedgader på Frederiksberg

På Frederiksberg ligger der 8 hovedgader som har hver sit særpræg. Gå på opdagelse.

Allégade | Pile Allé

- Boheme gaden

Gammel Kongevej

- Hovedgaden

Falkoner Alle

- Baker Street

FRB.C

- Shopping

Frederiksberg Alle

- Kongens Vej

Godthåbsvej

- Lille Korsbæk

H.C. Ørsteds Vej

-Landsbygaden

Peter Bangs Vej

- Lokalt håndværk

Smallegade

- Kgl. porcelænsfabrik

Værnedamsvej

-Det lille Paris

Frederiksberg hovedgader

Find en liste over udvalgte spisesteder og butikker på Godthåbsvej.

Gå på opdagelse her på siden, og ude i virkeligheden. Vi har de fleste med her. Fortæl os, hvis der er gode steder, som vi har ”misset”.