Allegade 10 på Allégade og Pile Allé
Haveselskabets have på Allégade og Pile Allé
Foto: Visit Frederiksberg

Allégade og Pile Allé

Denne del af Frederiksberg emmer af historie, og er samtidig garant for mange gode og underholdende timer hvor udtrykket “Haute boheme” passer perfekt til flere af de seværdige steder

Den ældste gade på Frederiksberg

Allégade er den ældste gade på Frederiksberg. Den er anlagt i midten af 1600-tallet, af Kong Frederik d. 3., hvor bønder med hollandsk afstamning fra Amager opførte fæstegårde på hver sin side af Alleen. Det blev til Ny Hollænder by – som man stadig kan finde spor efter med sidegaden Hollændervej og Frederiksberg Kirke.

Storm Museet| Foto: Visit Frederiksberg

En vandring i Frederiksbergs hjerte

Følger du Allégade fra Frederiksberg Rådhusplads mod syd, kommer du til Frederiksberg Runddel, som er anlagt i 1670. Hvis du stiller dig på midten af pladsen, kan du den ene vej få et vue ned af Frederiksberg Allé – Nordens pendant til Champs Elysee, og kigger du den anden vej, ser du ind ad hovedindgangen til Frederiksbergs Have, med Frederiksbergs slot og Fasangård.
På Frederiksberg Runddel er der indgang til Haveselskabets have, og Museet Storm, som er museum for humor og satire. Her kan du bl.a. gå på opdagelse i den danske kunstner Storm P.’s finurlige univers.

Alléenberg  Foto: Visit Frederiksberg

Et væld af muligheder for at spise og drikke

Vis á vis Rådhuset ligger Ewalds, en bistro af de hyggelige med fransk inspiration, med såvel indendørs som udendørs servering. Lige ved siden af Ewalds ligger en af byens bedste is butikker, Luca Luca, hvor du kan købe hjemmelavede is og milkshakes.
Allegade 10 huser en restaurant med historie – siden 1780 har der været servering her, og man kan sågar indlogere sig på 1. sal. Cafe Intime i nr. 25 har sin helt egen unikke boheme atmosfære. Cafeen startede sit spraglede liv tilbage i 1920’erne inspireret af livet på Montmartre. Her kan man hver aften finde en pianist ved flygelet, og om søndagen et jazzorkester – eller sågar et gagget dragshow i højt humør. Allenberg/Psykopaten er et legendarisk værtshus, med mange stamkunder – især efter teatertid, hvor der traditionelt har været mange skuespilleres foretrukne sted efter tæppefald. Her er der liv og glade dage fra kl. 20 – 05. Ofte med gang i det legendarisk klaver og spontan fællessang til langt ud på de små timer.  Ved indgangen til Frederiksberg have er der kaffe udskænkning, mm., gennem vinduet hos Cafe Funder året rundt. Om sommeren er der desuden en skøn udendørs cafe og have, hvor man kan nyde sin kaffe og kage.

 Hansens Gamle Familiehave Foto: Hansens Gamle Familiehave

De små haver – det bliver ikke mere dansk

På Pile Allé ligger noget meget gammeldags og hyggeligt: de små haver. De startede som traktørsteder i midten af 18oo-tallet, hvor kongen havde udstedet tilladelse til ”at traktere de slotshavebesøgende med kogende vand, mælk og fløde, samt i forbindelse hermed at udskænke kaffe og sælge brød portionsvis”. Det var en yndet Københavner udflugt at drager her ud på landet ved Frederiksberg Slot.
I dag har haverne spiritusbevilling, og åbent i sommerhalvåret, med traditionelle rettet som stegt flæsk med persillesovs og smørrebrød, der serveres på rødternede duge, og ofte akkompagneret med live-bands med harmonika, stemning og sang.
Tre haver: MG Petersenshave, Hansens gamle familehave og Krøgers have

Fasangården  Foto: Fasangården

Aktiviteter

Hele sommeren kan du lørdag formiddage gøre et godt køb, på et stort og broget loppemarked på torvet foran Frederiksberg Rådhus. Fra midten af maj til slut juni, vil der desuden være åbent om søndagen. Allégade 8 rummer en indendørs Boulebar. Om sommeren kan man desuden spille udenfor og kombinere med brunch, eller aperitifs og snacks. Når du er i området – snyd ikke dig selv for en vandring i den smukke romantiske Frederiksberg have, medbring en picnic kurv, eller besøg Fasangården med smørrebrød til frokost og klassiske danske retter til aften, samt kage og kaffe i stuerne.
Hvis du er heldig får du også et kig ind til elefanterne i Zoo. Riddersalen er et moderne teater med historiske rødder. Det spilles for både børn og voksne, indenfor i en unik teatersal med plads til 150 mennesker, og gammeldags sceneteknik med håndkraft, og udenfor om sommeren på græsset foran den lille kiosk. Uden entré. Er du teaterinteresseret er et besøg et must.

Hovedgader på Frederiksberg

På Frederiksberg ligger der 8 hovedgader som har hver sit særpræg. Gå på opdagelse.

Allégade | Pile Allé

- Boheme gaden

Gammel Kongevej

- Hovedgaden

Falkoner Alle

- Baker Street

FRB.C

- Shopping

Frederiksberg Alle

- Kongens Vej

Godthåbsvej

- Lille Korsbæk

H.C. Ørsteds Vej

-Landsbygaden

Peter Bangs Vej

- Lokalt håndværk

Smallegade

- Kgl. porcelænsfabrik

Værnedamsvej

-Det lille Paris

Frederiksberg hovedgader