Kong Frederiks have

Ved hovedindgangen til Frederiksberg Have byder den folkekære konge, Frederik VI, velkommen, så man ikke er i tvivl om, at man er på besøg i hans have. Indskriften på statuens sokkel lyder: ’Her følte han sig lykkelig i sit trofaste folks midte’, og det var da også her, han lod sig ro rundt i kanalerne, så folket kunne hilse ham.

Lej en båd

I dag kan du lade dig ro rundt i hans kølvand af Svendsens Bådfart, der sejler regelmæssigt sommeren igennem. Fra båden kan du se Slottet, der knejser på bakken, og undervejs får du et fint indtryk af parkens vidtstrakte plæner, de store fritstående løvtræer og alle de mange små broer.

Havens historie

Frederiksberg Haves historie går helt tilbage til slutningen af 1600-tallet og op gennem 1700-tallet var der en meget stor barokhave. Der er nu kun få elementer tilbage fra den tid – navnlig terrasseanlægget nord for slottet kan nævnes. Frederiksberg Have fremstår i dag som en romantisk landskabelig have. Haven indeholder flere søer, kanaler og fremmedartede træer og buske. Den er meget velbesøgt og skaber en utrolig smuk oase midt i den store by. I midten af haven, ligger en lille ø, hvorpå der i 1799 opførtes et kinesisk tehus for de kongelige.

Købehavnernes åndehul og udflugtssted

Frederiksberg have har været Københavnernes udflugtssted gennem flere hundrede år. Mange tager madkurven med og kombinerer udflugten med en tur i Zoologisk have, der ligger i den nordlige ende af haven.

En anden mulighed er at besøge den dejlige Haveselskabets Have ved hovedindgangen, hvor haveinteresserede kan hente god inspiration.

Frederiksberg Have er åben hver dag året rundt. Haven åbner kl. 7 og lukker mellem kl. 17 og 22 afhængig af årstiden.

Frederiksberg Have

Tjek også de her attraktioner ud:

Cisternerne

Cisternerne

Søndermarken overfor Frederiksberg Slot Hjemmeside

Cisternerne er en kunsthal for samtidskunst med rumklang, høj luftfugtighed og drypsten. Forbered dig på en ganske sæ...

Læs mere