Fotos: Daniel Rasmussen

Gammel Kongevej

– Hovedgaden på Frederiksberg

Gammel Kongevej er Danmarks længste sammenhængende handelsstrøg under åben himmel og den gamle kongevej til Frederiksberg slot, kan dateres helt tilbage til 1600 tallet.

Kongevejen

I gadeniveau finder man en lang perlerække af specialbutikke, restauranter og cafeer, dør om dør, indlejret i de smukt ornamenterede huse, med mange sjove detaljer i form af karnapper og tårne.

Restaurant Melee Foto: Simon Bang

Spis og drik som en Konge

På Gammel Kongevej vil du ofte blive betjent af butiksindehaveren selv og bemærke, at blandt kunderne er der mange lokale, samt tilrejsende fra nær og fjer, der vender tilbage på grund af kvaliteten, serviceniveauet og den særlige stemning, som gaden emmer af. 

Det er mange gode restauranter på Gl.Kongevej gaden og  Circolo, som ligger i hjertet af Frederiksberg og serverer mad inspireret fra det norditalienske køkken og Melee, et ærligt og kompromisløst bistrokøkken som lader sig inspirere af hele verden, er to gode bud. Hvis det er franske delikatesser og specialvarer du søger er Oliviers & Co det rigtige sted.

Hvis du trænger til et glas vin er Vinstue 90, som er noget af en dansk original, og Botti, det mere moderne valg som har fokus på naturlige vin, begge værd at besøge. Skøn cappuccino og en lækker kage, kan du få hos Hart. Bageriet blev åbnet af Michelin-kok og medejer af Noma René Redzepi og Richard Hart i 2018.  Ipsen & Co skuffer heller ikke med deres sprøde bakkelse og kager. Hvis du har lyst til en mere fyldig morgenmad, vil de lokale anbefale Polly på Gl. Kongevej. 

Se en liste over alle restauranter på Gammel Kongevej her

Rosenhaven

Rosenhaven og andre grønne områder

Rosenhaven ligger lige omkring hjørnet fra Gammel Kongevej, mellem Allégade 12 og Ludvigs Minde ligger Hollændervej. Følger man denne lille vej, entrerer man i Rosenhaven. Fra ca. 1860 lå Frederiksberg Sporvognsremise her. Da Frederiksberg Sporveje blev nedlagt stod området forladt og i 1966 blev der indrettet en offentligt tilgængelig rosenhave, hvor man kan opleve adskillige rosensorter, mange af dem med de dejligste dufte. Der er opsat skilte med rosernes navne på. Når man forlader Allégade og begiver sig ind i rosenhaven breder stilheden sig og den lille have indbyder til hygge og romantik.

Landbohøjskolens Have blev anlagt i 1858 efter tidens toner i romantisk stil med mange elementer fra landskabshaverne. Haven indeholder mange af de have- og parkrum, der hører til stilarten: en dam, en bæk, en stenhøj, en rosenhave, en skov, lunde og åbne arealer, tæppebede og blomsterbede etc. I dag hedder den centrale del af haven Den Romantiske Have

Det Ny Teater

Kultur og kreative tilbud på Kongevejen

Mellem Gammel Kongevej og Vesterbrogade tæt ved søerne ligger Det Ny teater. Det er opført i 1907 som smuk og imponerende ny klassicistisk stil. I kælderetagen findes Restaurant Teaterkælderen med plakater fra de store forestillinger gennem tiderne.  I den anden ende af Gl.Kongevej på sidegaden Edisonsvej, ligger Betty Nansens anneksscene, Edison I rå fabrikslokaler skabes forestillinger af den eksperimenterende slags, som kan give et anderledes lys over det gamle Frederiksberg. Edison teatret rummer 270 siddepladser og den lidt mindre, intimscene, Siloen, har 80 siddepladser. I foyen finder du Frederiksbergs længste teater bar.

Gammel Kongevej tilbyder også kreative udfoldelsesmuligheder, i afslappede omgivelser for alle i alderen 1 – 100 år. I Creative Space kan du vælge mellem 300 forskellige stykker keramik, som du kan male og hente igen, når det er glaseret og brændt. Smykbar er et andet bud på en oplevelse med at være kreativ – Walk-in smykker – er et koncept, hvor du kan du gå ind fra gaden, og skabe et smykke til den du holder af

Hos Social Foodies, kan du prøve kræfter med at lave flødeboller, samtidigt med at du kan man høre om stedets socialt ansvarlige virksomhed.

Vin Super Natural Foto:Daniel Rasmussen

Shop amok på Gammel Kongevej

Legetøjsbutikken Prik skal i virkeligheden opleves – den er svær at beskrive. Men et er sikkert – den er farverig og helt sin egen. På Gl. Kongevej nr. 96 finder den moderne gentleman en butik, Garodkin, med alt til den moderne, klassiske garderobe. Et interessant mix af skræddersyet skjorter, jakkesæt, casual t-shirt mm, samt sko og tilbehør af den højeste kvalitet. Kookoon har et fantastisk udvalg af dametøj fra lokale designere. Denne butik er perfekt til dig, som gerne vil tilføje et skandinavisk element til garderoben. Er man til vintage tøj så hjælper IBlameLulu med at få “pre-loved” items ud til nye ejere.  Henrik Bense-Petersen er indehaver af den lokalt baserede og eksklusive Frederiksberg Optik på Gammel Kongevej. Findes der noget bedre end at blive nusset og pusset om, sådan virkelig blive forkælet? Dette kan man hos Beauty Avenue. Og hvis din hud trænger til et boost så anbefaler vi Elisabeth Gierus Skincare. Hvis du er på udkig efter møbler med kant, kulør og humor så er Fick-Co universet det perfekte match for dig.

Find en liste over flere butikker på Gammel Kongevej her

De andre hovedgader på Frederiksberg

På Frederiksberg ligger der 8 hovedgader som har hver sit særpræg.

Allégade | Pile Allé

- Boheme gaden

Gammel Kongevej

- Hovedgaden

Falkoner Alle

- Baker Street

FRB.C

- Shopping

Frederiksberg Alle

- Kongens Vej

Godthåbsvej

- Lille Korsbæk

H.C. Ørsteds Vej

-Landsbygaden

Peter Bangs Vej

- Lokalt håndværk

Smallegade

- Kgl. porcelænsfabrik

Værnedamsvej

-Det lille Paris

Frederiksberg hovedgader

Find en liste over udvalgte spisesteder og butikker på Gammel Kongevej

Gå på opdagelse her på siden, og ude i virkeligheden. Vi har de fleste med her. Fortæl os, hvis der er gode steder, som vi har ”misset”.