Foto: Mellanie Gandø og Astrid Maria Rasmussen

Frederiksberg Allé

– Kongens Vej

”Nordens Champs -Élysées” er denne smukke allé blevet kaldt, og det med rette. Smuk og bred er den, med sine fire rækker af lindetræer og brede promenader på hver sin side af alléen. Den blev anlagt i begyndelsen af 17oo-tallet og var kongens og hoffets private og aflukkede vej til Frederiksberg slot. Den blev først helt åbnet for offentligheden i 1863.

Forlystelsernes allé

Avenuen er historisk blevet kaldt forlystelsernes allé, og gennem tiderne har der været mange typer og genre at forlyste sig med på og i tilknytning til alleen.

Betty Nansens teater Foto: Mellanie Gandø

Kultur på Frederiksberg Allé

I dag ligger der to teatre. Det ene – Aveny T -ligger tæt på Frederiksberg Runddel, og har et repertoire som især satser på en ung generation af teatergængere. Lidt længere nede mod Vesterbrogade ligger Betty Nansens teater, som spiller nyfortolkninger af klassikere og eksperimenterer med opsætninger, der går på tværs af genrerne dans, performance, musik og teater.
På nordsiden af alleen, ikke mange skridt fra Betty Nansens Teater, kan man i fliserne finde den danske pendant til Hollywoods Walk of fame i form af portrætter af stærke teaterprofiler, som er lagt ned i fliserne. En ny profil bliver hvert år hædret på denne vis.

På gaden finder du Storm museet, museet for humor og satire, hvor dansk humor blomstrer for både unge og gamle. Du finder det ved Frederiksberg Runddel, lige ved indgangen til den smukke Frederiksberg Have.  Her på museet får du et unikt indblik i mennesket og kunstneren Storm P. samt hans humoristiske og fantasifulde verden.  Bygningen var engang en lokalpolitistation, og i dag er det et kreativt centrum for dansk humor.

Frederiksberg Gamle Kirkegård Foto: visitfrederiksberg

Historiske bygninger og steder

Frederiksberg Kirke er en unik ottekantet kirke, der skiller sig ud fra de fleste andre kirker i Danmark. Den blev indviet i 1734 og er designet af den hollandske arkitekt Felix Dusart. Oprindeligt blev kirken bygget for at tjene den hollandske menighed, der blev inviteret til Frederiksberg i 1651 som en del af den hollandske koloni på Amager.

Frederiksberg Gamle Kirkegård hviler mange kulturelle skikkelser, især fra Danmarks guldalder. Hvis du kender H.C. Andersens historie, vil du genkende Collin-familien, der gav den unge forfatter “et hjem” i København. Storm P. er også begravet her, og du kan finde en skulptur af hans karakter Peter og Ping ved hans grav.

Lige overfor kirkegården finder du Den Franske Skoles monument. Dette monument mindes de 104 ofre, der omkom den 21. marts 1945, da skolen ved en fejl blev bombet af britiske styrker under Anden Verdenskrig. I dag er skolen kendt som Prins Henriks Skole og ligger på Værnedamsvej og H.C. Ørstedsvej.

Den go’e kaffebar Foto: Den go’e kaffebar

Spis og drik på Frederiksberg Allé

Siden 2017 har Den Go’e Kaffebar eksisteret på Alléen nr. 42A – lige rundt om hjørnet fra Alhambravej. Indehaver Rikke er ofte at finde bag disken med et smil og en lækker kop kaffe til dig.  Man kan sidde både ude og inde. Rikke fortæller at Den Go’e Kaffebar er et sted, hvor man skal føle sig hjemme, lige meget om man mødes med venner og familie, blot tager sig en velfortjent pause, eller er på farten.
Café & Antik er en skøn uhøjtidelig café på Frederiksberg Alle, der er fyldt med aktiviteter og asiatisk kunst. Hos Café og antik er der plads til alle, både de klassiske og de små fir-benede venner. Her serveres der morgenmad, kaffe, lækre snacks, frokostretter, og hjemmebagt kage.
Promenaden 1932 , en klassisk perle fra netop 1932. Lokalerne er ved seneste overtagelse renoveret med stor respekt for den historie restauranten har, og det skaber derfor en stemning og fornemmelse kun tiden og historien kan give. Kunsten der pryder væggene på Promenaden, er lavet af den Frederiksbergske kunstner og grafiske designer, Troels Andersen

Kaysen Couture Foto: Kaysen Couture

Specialbutikker på Frederiksberg Allé

På Frederiksberg Allé finder du unikke specialbutikker. Hos Formcph aps på Frederiksberg Allé 68A kombineres showroom, tegnestue og rådgivning på ét sted. Annette og Charlotte, er de erfarne indretningsarkitekter og designere, der står bag. De har over 20 års erfaring og fokuserer på tilgængelighed for at imødekomme kundens behov, både for erhverv og privatliv.

Kaysen Couture er stedet, hvor de smukkeste brudekjoler sys til den store dag. Kathrine Kaysen, ejeren, har en imponerende historie, der begyndte med hendes første symaskine som 8-årig. Hendes dygtighed har gjort hende til en prisbelønnet talent, og her kan du finde drømmekjolen.

Slut din shoppingtur af med lidt sødt hos Tina Wilstrup i hendes butik, Frederiksberg Chokolade, hvor chokoladehåndværket møder hjemmelavet is. Alle chokolader er lavet uden farvestoffer, tilsætningsstoffer eller essenser, og du kan forkæle dig selv med en af de 30 forskellige isvarianter.

De andre hovedgader på Frederiksberg

På Frederiksberg ligger der 8 hovedgader, som har hver sit særpræg.

Allégade | Pile Allé

- Boheme gaden

Gammel Kongevej

- Hovedgaden

Falkoner Alle

- Baker Street

FRB.C

- Shopping

Frederiksberg Alle

- Kongens Vej

Godthåbsvej

- Lille Korsbæk

H.C. Ørsteds Vej

-Landsbygaden

Peter Bangs Vej

- Lokalt håndværk

Smallegade

- Kgl. porcelænsfabrik

Værnedamsvej

-Det lille Paris

Frederiksberg hovedgader

Find en liste over udvalgte spisesteder og butikker på Frederiksberg Allé

Gå på opdagelse her på siden, og ude i virkeligheden. Vi har de fleste med her.