Foto: Frese & Sønner promotional foto – visitfrederiksberg

H.C. Ørsteds Vej

-Landsbygaden

H.C. Ørstedsvej blev anlagt fra 1850’erne og er forlænget i flere etaper.Først i 1870’erne blev vejen forlænget fra Åboulevarden ned til Gammel Kongevej. Vejen er opkaldt efter naturvidenskabsmanden Hans Christian Ørsted (1771-1851) som blev verdenskendt for at opdage elektromagnetismen.

En hel lille landsby.

I dag er handelsstrøget H.C. Ørsted vej kendetegnet ved at have både slagter, bager, dagligvarebutikker, restauranter, cafeer, et øltapperi, legetøjsbutik, flere cykelbutikker og frisører, en jagtbutik, et aktivitetssted for hele familien og flere signaturbutikker med salg af designertøj. Sågar haute couture – en af Prinsesse Marys kjoledesignere, hører til her på gaden.

Frese & Sønner Foto: Frese & Sønner

Signaturbutikker på H.C. Ørsteds Vej

På H.C. Ørstedvej finder du en række unikke steder at udforske:
ME AND JAKE festkjoler, cocktailkjoler og aftenkjoler i eget design. Birgitte er opvokset i Lyngby og er oprindelig uddannet dekoratør fra den legendariske Dupont Skole, som lå på Frederiksberg.
Slagter Lars – Her kan du opleve prisvindende dansk slagterhåndværk, herunder rullepølse, frikadeller og specielle varianter som chili-flæskesvær.
Vilh Hansens – en blomsterbutik, med mere end 125 år på bagen.  Faktisk har den eksisteret siden 1893, og den strutter stadig af friske blomster, mundgodt og en særdeles god kundebetjening hos indehaveren Terje Wiiberg Kruuse.
Frese & Sønner – En gammel rammeforretning, der skaber smukke ramme. Her forgyldes rammer efter firmaets gamle opskrifter, og indramning foregår med stor nøjagtighed og håndværksmæssig præcision.
Kids Kollektive – Et børneunivers, hvor børn og forældre kan deltage i forskellige børnevenlige aktiviteter, fra rytmik til yoga. Der er plads til de nybagte forældre, der leder efter inspiration og glæde sammen med deres lille ny.

Re-play. En legetøjsbutik alene med genbrug på hylderne; spil, dublo og lego, dukker, bangser og udklædning. Alt sammen nyvasket og i rigtig god stand.
Det Franske Conditori – Et klassisk sted på Frederiksberg, der byder på traditionelle franske brød, kager og konditorivarer.
Jesper Høvring – Haute Couture  Her kan du få skræddersyet den smukkeste brudekjole eller festtøj af designeren Jesper Høvring, der har klædt kendte som dronning Mary.

Hjørnet af Amalievej Foto: visitfrederiksberg

Oplevelser på og i nærheden af H C Ørstedvej

Der er flere arkitektoniske perler på og omkring H.C. Ørstedsvej. Gå en tur i området – og husk at kigge op. Så kan du blandt andet få øje på en smuk bygning på hjørnet af Amalievej, der er opført i 1911 efter tegninger af arkitekten Nicolai Hansen (1867-1943).

Wilhelm Lauritzen’s ikoniske byggeri på Rosenørns Alle – lige overfor Metro stationen og udstillings-hallen Forum- regnes som et af 1900 tallets ikoniske værker. Huset er gennemført blød, nordisk funktionalisme, og skabt som Radiohus i slutningen af 30’erne, med koncertsal , lydstudier, administrations gange og 2. taghaver. Det bruges i dag af Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Ørsteds Haver i nr. 25-27 (foto øverst på siden) er et eksempel på en facaderenovering, som har transformeret, det der blev kaldt Frederiksbergs grimmeste bygning, til en præmieret og fremtidssikret bygning til gavn for miljøet, beboerne og det omkringliggende byrum.
Beton svalegangene fra 60-byggeriet skabt af Ole Hagen arkitekter, er nu ændret til 45 grønne, inddækkede, semiprivate altaner, som opfordrer til sociale fælleskab på tværs af lejligheder og samtidig åbner huset mod gaden. Ørsteds Haver er tegnet af arkitektfirmaet LOKAL.

De andre hovedgader på Frederiksberg

På Frederiksberg ligger der 8 hovedgader som har hver sit særpræg. Gå på opdagelse.

Allégade | Pile Allé

- Boheme gaden

Gammel Kongevej

- Hovedgaden

Falkoner Alle

- Baker Street

FRB.C

- Shopping

Frederiksberg Alle

- Kongens Vej

Godthåbsvej

- Lille Korsbæk

H.C. Ørsteds Vej

-Landsbygaden

Peter Bangs Vej

- Lokalt håndværk

Smallegade

- Kgl. porcelænsfabrik

Værnedamsvej

-Det lille Paris

Frederiksberg hovedgader

Find en liste over udvalgte spisesteder og butikker

Gå på opdagelse her på siden, og ude i virkeligheden. Vi har de fleste med her.