Fotos: Daniel Rasmussen

Bæredygtigt på Frederiksberg

De som går forrest

Hvis du er en miljøbevidst turist, vil du elske at besøge butikker, der fokuserer på bæredygtighed og grønne løsninger.

Den bæredygtige udvikling

Uanset om du er interesseret i bæredygtigt tøj, mad eller genbrug, er Frederiksberg hjemsted for en række butikker, der giver dig mulighed for at shoppe med god samvittighed og støtte en mere bæredygtig fremtid. Her finder du lidt inspiration til de bæredygtige aktører.

For de små

Me and Jake - festkjoler

Aniel →

I butikken kan du både føle og dufte, få gode råd om materialer , samt finde inspiration til gaver og indretning.

En butik med et koncept, hvor økologisk baby- og børnetøj, lækkert tilbehør til de helt små, lidt større og gravide, blandes med ting til boligen – krydret med blomster der passer til årstiden, og – som selvfølgelig pakkes smukt ind.

 

Me and Jake - festkjoler

Purebaby →

Purebaby – Økologi til din baby

Purebaby forhandler nøje udvalgte produkter til babyer, børn og kvinder.
Deres varesortiment omfatter luksus sovemiljø, puslemiljø, plejeprodukter, spændende legesager og kvalitetstøj. Deres filosofi er kvalitet over kvantitet med fokus på bl.a. bæredygtighed, økologi, naturlig og funktionel kvalitet, der holder længe og kan bruges i generationer. Purebabys vision er at skabe et sted, der gør det nemmere for dig som forbruger, at købe mindre, at købe smartere, og at købe med omtanke.

Me and Jake - festkjoler

Re-Play →

Re-Play er dedikeret til genbrug og genanvendelse af legetøj, og den tilbyder en unik oplevelse for dem, der søger bæredygtige indkøbsmuligheder.

 

Hudpleje

Me and Jake - festkjoler

Elisabeth Gierus skincare →

På baggrund af sine egne erfaringer med problematisk hud som teenager og senere hudkræft, har Elisabeth specialiseret sig i naturlige og økologiske ingredienser, der kan hjælpe til sund og balanceret hud.

I 2007 lancerede hun sin egen hudplejeserie, som sælges online og anvendes til alle behandlinger i skønhedssalonen på Gammel Kongevej.

 

Tøj

Me and Jake - festkjoler

Omklædt →

Omklædt er et designværksted for genanvendelse af tøj og tekstiler.

Omklædt tilbyder i samarbejde med Pure Cashmere Copenhagen at købe brugt cashmere – uanset hvilken stand det er i.

Omklædt holder workshops, Strikken længe leve – Rep & Rødvin, hvor temaet er at forlænge levetiden af tøj og tekstiler.

 

Oplevelser og deltagelse

Me and Jake - festkjoler

Det Bæredygtige Forsamlingshus →

Vi ser en tendens til, at flere vil ændre kurs og leve mere bæredygtigt i hverdagen og bidrage med gode ideer. Men hvorhenne finder man et sted hvor man netop kan blive klogere (eller endnu klogere) på en bæredygtig hverdag?

Det Bæredygtige Forsamlingshus tilbyder et kulturelt fællesskab, et fysisk sted, hvor du kan lade dig inspirere til fremtidens bæredygtige liv. Huset er åbent for alle – om du er ekspert eller er nysgerrig på bæredygtighed.

 

Me and Jake - festkjoler

Urban 13 →

Urban 13 findes under Bispeengbuen på grænselandet mellem Frederiksberg og København Kommune. Tidligere var det et utrygt ingenmandsmand. Nu er her unge iværksættere, socialøkonomiske virksomheder, koncerter, markeder, streetsport og byliv i et farverigt, råt bylandskab bestående af ombyggede containere, rå haller, genbrugsmøbler, tribuner og malede sportsbaner.
De kalder sig selv “Et bylaboratorium for de små med de store idéer”. Dermed giver Urban 13 rum – både arbejdsrum, udfoldelsesrum og byrum – for de unge og endnu ikke etablerede. Bæredygtighed er et gennemgående tema i aktiviteterne på Urban 13.

Spis og drik

Me and Jake - festkjoler

Pauseriet →

Kaffebar i solskinnet ved søerne. Pauseriet henter deres kaffebønner fra lokale brændere, der praktiserer bæredygtige og etiske landbrugsmetoder. Der bruges også miljøvenlige materialer i produkterne og det hjemmebagte brød og mad.
Pauseriet er blevet en populær destination for både lokale og turister. Kunderne sætter stor pris på kaffe af høj kvalitet, gode hjemmebagte sandwich og den venlige og imødekommende atmosfære.

Flere ting at udforske på Frederiksberg

Find flere shopping oplevelser her eller gode bæredygtige aktiviteter på Frederiksberg. 

Soulland Photo:Martin Auchenberg

Fashion highlights →

”Frederiksberg-lækkert” eller ”Pariser-chikt”.  

På Frederiksberg er fashion highlights snarere, tidløst design end fast fashion. Her emmer de små butikker af udsøgte designs og kvalitetsvarer med personlig kant.

Michael Weihe | Foto: promotional foto

Dansk design →

De kongelige med den lange historie – og de nye i klassen

På Frederiksberg finder du eksklusive, håndlavede og fantastisk lækre produkter og design. Det må du bare opleve.

Frederiksberg Havel Photo:Daniel Rasmussen

De grønne oaser → 

En grøn oase af zen: Find din indre ro i hjertet af Frederiksberg

Frederiksberg er et af de mest rolige og afslappede områder i København. Her er der masser af parker, grønne områder og pladser – det er simpelthen det perfekte sted at sætte tempoet ned og nyde et øjebliks ro.

Vores favorit shoppinggader

Hvor skal du begynde? Der er rigtig mange måder at komme ind på Frederiksberg på. Bogstaveligt talt

Photo: Simon Bang

Gammel Kongevej →

– Hovedgaden på Frederiksberg

Gammel Kongevej er Danmarks længste sammenhængende handelsstrøg under åben himmel. Her handler du med ejeren og møder de lokale. Her finder man en lang perlerække af butikker, restauranter og cafeer, dør om dør, indlejret i de smukt ornamenterede huse.

Foto: Simon Bang

Værnedamsvej →

– Det lille Paris

Hvis du kommer fra centrum, vil du helt sikkert dumpe ind på Værnedamsvej, også kendt som “Mini-Paris”. Og det er der en god grund til. Gaden er af det globale magasin Time Out blevet kåret som verdens femte mest cool gade i verden

Photo: Den lille Franske

Godthåbsvej →

– Lille Korsbæk

Godthåbsvej er opkaldt efter gården ”Store Godthåb” fra 1768, hvor selskabslokalet ’Stalden’ findes i dag. Handelsstrøget Godthåbsvej er kendt for, at det grønne og bæredygtighed sættes meget meget højt.

Photo: Frederiksberg Erhverv

Falkoner Alle →

– Baker street

Langs den 1 km lange gade findes flere tele tech butikker, samt tøj, designbutikker og lækker chokolade m.m.. Her ligger også et af landets største shoppingcentre, FRB C.

Shopping guide

De bedste shopping oplevelser