Historiens og videnskabens rige

Træd ind i historiens og videnskabens rige, når du besøger Københavns Universitet Science, Hovedbygningen. Denne majestætiske bygning, som den så ud for omkring 100 år siden, blev oprindeligt opført som hovedbygningen for Landbohøjskolen i årene 1856-58. Arkitekten bag dette arkitektoniske vidunder var den danske mester Michael Gottlieb Birckner Bindesbøll, der skabte et trefløjet kompleks med en charmerende pergola. Senere, i 1895, tilføjede arkitekt Johannes Emil Gnudtzmann den fjerde fløj mod Bülowsvej og anlagde det smukt brolagte gårdrum mellem fløjene.

Historisk Skat og Videnskabens Hjem

I 1858 åbnede Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole (KVL) sine døre for første gang her, med syv fastansatte undervisere og 192 studerende. Deres mission var klar: “hæve agerbruget i Danmark til et højere niveau.” I de følgende 150 år udviklede Landbohøjskolen sig konstant, og i 2008 talte den 1800 fastansatte og 3500 studerende.

Fusion og Nye Horisonter

Den 1. januar 2007 fusionerede Landbohøjskolen med Københavns Universitet og blev omdøbt til LIFE – Det Biovidenskabelige Fakultet. I 2012 blev de veterinære institutter på LIFE fusioneret med Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, mens resten af fakultetet blev fusioneret med Det Naturvidenskabelige Fakultet som Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet.

Skatte og Skønhed

Hovedbygningen gemmer også på et af Europas smukkest dekorerede auditorier, som er en del af arkitekt Michael Gottlieb Birckner Bindesbølls vision. Via hovedindgangen fra Bülowvej kan du også komme til den smukke går med pergulaen, hvor du kan nyde bygningernes tidløse elegance og fornemme universitetsmiljøet, som det så ud for mere end 100 år siden. Offentligheden har adgang til det meste af universitetsområdet, og bag hovedbygningen finder du flere gamle bygningsanlæg. Et besøg på det nye bibliotek er også en uforglemmelig oplevelse. Indgangspartiet er dekoreret af den danske kunsthåndværker og tekstildesigner Linn Utzon. Træd indenfor og oplev et moderne universitetsbibliotek, der kombinerer funktionalitet med atmosfære på bedste vis. Planlæg dit besøg i dag og bliv fortryllet af videnskabens og historiens skatte i denne bemærkelsesværdige institution.

Københavns Universitet Science, Hovedbygning

Flere historiske bygninger på Frederiksberg: